zabos-baklava-en

Zabos "Baklava"

Jul 09. 2017
Percek
25
Felszolgálás
2
Kcal
465

Ha te is rajongsz a baklaváért, mint én, imádni fogod ezt a könnyebb, zabos verziót!

    Hozzávalók

  • 3 csésze víz
  • 1 csésze zab
  • 50g mazsola
  • 2-3 ek méz
  • 1 tk fahéj
  • ⅕ tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 ek citrom leve
  • 1 tk citrom héja
  • ¼ csésze dió
  • 30g pisztácia
iPhone with the app

Utasítások

Öntsd a zabot forró vízbe. Közepes lángon, sűrű kevergetés mellett főzd meg. Ha már majdnem minden vizet felszívott, vedd lejjebb a lángot és főzd egészen addig, amíg minden vizet magába nem szív (még 10 perc).

Ha szereted vizesebben a zabkását, hamarabb is leveheted. Ha kész, keverd hozzá a többi hozzávalókat és ízesítsd mézzel.

Melegen tálalhatod, de hidegen is finom.

Tápérték info

Zsír
20
Rostok
6
Szénhidrátok
64
Kalóriák
465
Fehérjék
8

Megjegyzések

    Nincsenek még vélemények

Talán tetszene még

Iratkozzon fel hírlevelünkre