
Ropogós sült granola, olajmentes és cukormentes
Jul 19. 2017
Percek
40
40
Felszolgálás
4
4
Kcal
295
295
Készítsd el otthon ezt a ropogós, egészséges és finomabb granolát, ami még a boltban vásárolható fajtánál is jobb. Plusz, ebben a verzióban nincs hozzáadott olaj és cukor!
- ½ csésze magvak (mandula, pekándió, kesudió, mogyoró)
- 50g vörös áfonya (vagy mazsola)
- 4 ek almaszósz
- 2 csésze zab
- más szárított gyümölcs vagy étcsokoládé (ízlés szerint)
- fehérje por (ízlés szerint)
- 1 tk fahéj
Hozzávalók

Utasítások
A magvakat vágd apróra, hogy tapadjanak a többi hozzávalóhoz, majd keverd hozzájuk azokat.
A kapott keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben egyenletesen oszlasd szét. Minél vékonyabb a réteg, annál ropogósabb lesz a granola. Süsd a granolát 160 Celsius-fokon (320 °F) 30-35 percig, amíg arany színű nem lesz. Vigyázz, ne égesd meg!
Ha 35 perc után a granola nem elég ropogós, törd darabokra és süsd tovább 180 Celsius-fokon (350 °F) még 5 percig.
Tápérték info
Zsír
12
12
Rostok
7
7
Szénhidrátok
35
35
Kalóriák
295
295
Fehérjék
9
9
Megjegyzések
Nincsenek még vélemények