ropogos-sult-granola-olajmentes-es-cukormentes-en

Ropogós sült granola, olajmentes és cukormentes

Jul 19. 2017
Percek
40
Felszolgálás
4
Kcal
295

Készítsd el otthon ezt a ropogós, egészséges és finomabb granolát, ami még a boltban vásárolható fajtánál is jobb. Plusz, ebben a verzióban nincs hozzáadott olaj és cukor!

    Hozzávalók

  • ½ csésze magvak (mandula, pekándió, kesudió, mogyoró)
  • 50g vörös áfonya (vagy mazsola)
  • 4 ek almaszósz
  • 2 csésze zab
  • más szárított gyümölcs vagy étcsokoládé (ízlés szerint)
  • fehérje por (ízlés szerint)
  • 1 tk fahéj
iPhone with the app

Utasítások

A magvakat vágd apróra, hogy tapadjanak a többi hozzávalóhoz, majd keverd hozzájuk azokat.

A kapott keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben egyenletesen oszlasd szét. Minél vékonyabb a réteg, annál ropogósabb lesz a granola. Süsd a granolát 160 Celsius-fokon (320 °F) 30-35 percig, amíg arany színű nem lesz. Vigyázz, ne égesd meg!

Ha 35 perc után a granola nem elég ropogós, törd darabokra és süsd tovább 180 Celsius-fokon (350 °F) még 5 percig.

Tápérték info

Zsír
12
Rostok
7
Szénhidrátok
35
Kalóriák
295
Fehérjék
9

Megjegyzések

    Nincsenek még vélemények

Talán tetszene még

Iratkozzon fel hírlevelünkre