Mandula snack datolyás töltelékkel(Gluténmentes)

Aug 06. 2017
Percek
25
Felszolgálás
12
Kcal
130

Ez az enyhén ropogós, belül puha egészséges desszert jól illik teához, kávéhoz, vagy egy pohár tejhez.

    Hozzávalók

    Tészta

  • 150g mandulaliszt (őrölt mandula)
  • 2 ek olvasztott kókuszolaj
  • 2 ek méz
  • ½ tk vanília kivonat




  • Töltelék

  • 100g aszalt datolya (vagy füge)
  • 4 ek citromlé
  • 1 tk vanília kivonat

Utasítások

Egy tálban keverd össze a hozzávalókat a tésztához és tedd be a hűtőbe 30 percre.

Turmixold össze a datolyát a citromlével és a vanília kivonattal, amíg sűrű, sima krémet kapsz.

Vedd ki a tésztát a hűtőből és tedd egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. Takard be egy másik sütőpapírral és nyújtsd ki téglalap alakúra. Minél keskenyebb és hosszabb a téglalap, annál több sütid lesz. Ha kinyújtottad, kend a tölteléket a tésztára, hagyj ki 0.5 cm-t a szélén.

Hajtsd a tészta másik felét (a töltelék nélkülit) a töltelékre és dolgozd össze a szélét.

Szeleteld fel a rudat egy késsel (ne válaszd szét őket, mert szétesnek) és süsd 180 Celsius-fokon (356 °F) 10 - 15 percig, amíg megbarnul.

Tápérték info

Zsír
9
Rostok
2
Szénhidrátok
10
Kalóriák
130
Fehérjék
3

Megjegyzések

    Nincsenek még vélemények

Talán tetszene még

Iratkozzon fel hírlevelünkre